Skip to the main content

Professional paper

Uloga Zavoda za javno zdravstvo pri uspostavi HACCP sustava kod subjekata koji posluju sa hranom na području Krapinsko-zagorske županije

Damir Sinković ; Public Health Institute of Krapina-Zagorje County, Hygienic and Epidemiological Service, HACCP team


Full text: croatian PDF 111 Kb

downloads: 105

cite


Abstract

Donošenjem Zakona o hrani i vezanih pravilnika (uz izvjesne odgode), 2009. godine je stupila na
snagu obveza svih Subjekata u poslovanju sa hranom (u daljnjem tekstu SPH) da svoje poslovanje
usklade sa načelima HACCP sustava.
Područje KZŽ je uglavnom ruralno, ali bez značajnijih objekata primarne prerade hrane. Velika
većina objekata koji podliježu navedenoj obvezi, jesu objekti koji pružaju turističko­ugostiteljske ili
trgovačke usluge. To su uglavnom manji objekti, raštrkani po županiji, sa ponekad neadekvatnim
preduvjetnim programima za implementaciju HACCP sustava.

Keywords

SPH,HACCP,Sustav samokontrole

Hrčak ID:

297654

URI

https://hrcak.srce.hr/297654

Publication date:

7.4.2011.

Visits: 258 *