Skip to the main content

Professional paper

Djelokrug rada i zaduženja zdravstvenih djelatnika pri čuvanju i skladištenju cjepiva (Responsibilities and assignments of health care professionals in vaccine storing and warehousing)

Igor Stojaković ; Institute of Public Health of Zagreb County


Full text: croatian PDF 240 Kb

versions

downloads: 41

cite


Abstract

Hladni lanac, princip uz pomoć kojeg se cjepiva čuvaju i distribuiraju na
odgovarajućoj temperaturi temelj je očuvanja učinkovitosti cjepiva. Cijeli sustav od
proizvodnje, pohrane, čuvanja, distribucije do ordinacije koja će se cjepivo primijeniti mora
održati temperaturne granice propisane za svako cjepivo. Najčešće temperature za pohranu
cjepiva kreću se od +2°C do +8°C. U većini slučajeva princip hladnog lanca svodi se na
temperaturne raspone, iako je princip hladnog lanca puno više od toga.

Keywords

hladni lanac,cjepivo,čuvanje cjepiva,skladištenje cjepiva

Hrčak ID:

297708

URI

https://hrcak.srce.hr/297708

Publication date:

7.10.2008.

Visits: 77 *