Professional paper
Kvaliteta prehrane u dječjim vrtićima Primorsko-goranske županije
Sandra Pavičić Žeželj
; Teaching Institute of Public Health of Primorje-Gorski Kotar County
Gordana Kenđel Jovanović
; Teaching Institute of Public Health of Primorje-Gorski Kotar County
Đulija Malatestinić
; Administrative Department of Health of Primorje-Gorski Kotar County
Suzana Janković
; Teaching Institute of Public Health of Primorje-Gorski Kotar County
Abstract
Cilj rada bio je prikazati način izrade jelovnika i kvalitetu prehrane u dječjim vrtićima na području Primorsko-goranske županije. Jelovnik se izrađuje na temelju energetskih i prehrambenih potreba djece predškolske dobi u skladu s hrvatskim preporukama. Jelovnik je sastavljen od raznovrsnih, sezonskih namirnica i napravljen za dva perioda: jesen-zima i proljeće-ljeto, u četiri različita tipa koji se smjenjuju svakog tjedna u mjesecu. Kontinuirano se, metodom duplih obroka tijekom posljednjih dvadeset godina, provodi zdravstvena kontrola kakvoće prehrane u dvadeset dječjih vrtića na području PGŽ, koja obuhvaća energetsku i prehrambenu analizu cjelodnevnih obroka hrane s obzirom na preporuke.
Keywords
prehrana u dječjim vrtićima,jelovnik vrtića
Hrčak ID:
298344
URI
Publication date:
7.1.2015.
Visits: 339 *