Skip to the main content

Professional paper

Kvaliteta prehrane u dječjim vrtićima Primorsko-goranske županije

Sandra Pavičić Žeželj ; Teaching Institute of Public Health of Primorje-Gorski Kotar County
Gordana Kenđel Jovanović ; Teaching Institute of Public Health of Primorje-Gorski Kotar County
Đulija Malatestinić ; Administrative Department of Health of Primorje-Gorski Kotar County
Suzana Janković ; Teaching Institute of Public Health of Primorje-Gorski Kotar County


Full text: croatian PDF 117 Kb

page 3-3

downloads: 104

cite


Abstract

Cilj rada bio je prikazati način izrade jelovnika i kvalitetu prehrane u dječjim vrtićima na području Primorsko-goranske županije. Jelovnik se izrađuje na temelju energetskih i prehrambenih potreba djece predškolske dobi u skladu s hrvatskim preporukama. Jelovnik je sastavljen od raznovrsnih, sezonskih namirnica i napravljen za dva perioda: jesen-zima i proljeće-ljeto, u četiri različita tipa koji se smjenjuju svakog tjedna u mjesecu. Kontinuirano se, metodom duplih obroka tijekom posljednjih dvadeset godina, provodi zdravstvena kontrola kakvoće prehrane u dvadeset dječjih vrtića na području PGŽ, koja obuhvaća energetsku i prehrambenu analizu cjelodnevnih obroka hrane s obzirom na preporuke.  

Keywords

prehrana u dječjim vrtićima,jelovnik vrtića

Hrčak ID:

298344

URI

https://hrcak.srce.hr/298344

Publication date:

7.1.2015.

Visits: 339 *