Skip to the main content

Other

Monitoring štetnih tvari u hrani

Rajka Javor Paris ; Istria County University Institute of Public Health, Pula, Croatia
Vesna Hrastar-Kostešić ; Istria County University Institute of Public Health, Pula, Croatia
Liviana Mandalinić ; Istria County University Institute of Public Health, Pula, Croatia


Full text: croatian PDF 64 Kb

versions

page 213-214

downloads: 44

cite


Abstract

Prema pozivu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i rad prijavili smo nekoliko programa iz javno-zdravstvenih potreba u Istarskoj županiji za 2005. godinu:
a) Program praćenja sadržaja metala (Pb, Cd) u krumpiru, kupusu, salati zelene tržnice Istre
b) Program praćenja sadržaja histamina u plavoj ribi u ribarnicama Istre
c) Program praćenja mikrobiološke ispravnosti „zdrave hrane“ (žitarice, sušeno voće, mlinski proizvodi i njihove mješavine iz prometa (trgovine, zelene tržnice) Istre.

Keywords

povrće; plava riba; žitarice; sušeno voće; metali; histamin; mikrobiologija; Istra

Hrčak ID:

298715

URI

https://hrcak.srce.hr/298715

Publication date:

29.2.2016.

Visits: 109 *