Other
Monitoring štetnih tvari u hrani
Rajka Javor Paris
; Istria County University Institute of Public Health, Pula, Croatia
Vesna Hrastar-Kostešić
; Istria County University Institute of Public Health, Pula, Croatia
Liviana Mandalinić
; Istria County University Institute of Public Health, Pula, Croatia
Abstract
Prema pozivu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i rad prijavili smo nekoliko programa iz javno-zdravstvenih potreba u Istarskoj županiji za 2005. godinu:
a) Program praćenja sadržaja metala (Pb, Cd) u krumpiru, kupusu, salati zelene tržnice Istre
b) Program praćenja sadržaja histamina u plavoj ribi u ribarnicama Istre
c) Program praćenja mikrobiološke ispravnosti „zdrave hrane“ (žitarice, sušeno voće, mlinski proizvodi i njihove mješavine iz prometa (trgovine, zelene tržnice) Istre.
Keywords
povrće; plava riba; žitarice; sušeno voće; metali; histamin; mikrobiologija; Istra
Hrčak ID:
298715
URI
Publication date:
29.2.2016.
Visits: 371 *