Conference paper
»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku
Morena Želle
; Javna ustanova „Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje“, Samobor
Full text: croatian pdf 139 Kb
page 423-430
downloads: 746
cite
APA 6th Edition
Želle, M. (2008). »Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku. Etnološka istraživanja, (12/13), 423-430. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/37038
MLA 8th Edition
Želle, Morena. "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku." Etnološka istraživanja, vol. , no. 12/13, 2008, pp. 423-430. https://hrcak.srce.hr/37038. Accessed 19 Nov. 2024.
Chicago 17th Edition
Želle, Morena. "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku." Etnološka istraživanja , no. 12/13 (2008): 423-430. https://hrcak.srce.hr/37038
Harvard
Želle, M. (2008). '»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku', Etnološka istraživanja, (12/13), pp. 423-430. Available at: https://hrcak.srce.hr/37038 (Accessed 19 November 2024)
Vancouver
Želle M. »Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku. Etnološka istraživanja [Internet]. 2008 [cited 2024 November 19];(12/13):423-430. Available from: https://hrcak.srce.hr/37038
IEEE
M. Želle, "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku", Etnološka istraživanja, vol., no. 12/13, pp. 423-430, 2008. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/37038. [Accessed: 19 November 2024]
Full text: english pdf 133 Kb
page 431-438
downloads: 334
cite
APA 6th Edition
Želle, M. (2008). »Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku. Etnološka istraživanja, (12/13), 423-430. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/37038
MLA 8th Edition
Želle, Morena. "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku." Etnološka istraživanja, vol. , no. 12/13, 2008, pp. 423-430. https://hrcak.srce.hr/37038. Accessed 19 Nov. 2024.
Chicago 17th Edition
Želle, Morena. "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku." Etnološka istraživanja , no. 12/13 (2008): 423-430. https://hrcak.srce.hr/37038
Harvard
Želle, M. (2008). '»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku', Etnološka istraživanja, (12/13), pp. 423-430. Available at: https://hrcak.srce.hr/37038 (Accessed 19 November 2024)
Vancouver
Želle M. »Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku. Etnološka istraživanja [Internet]. 2008 [cited 2024 November 19];(12/13):423-430. Available from: https://hrcak.srce.hr/37038
IEEE
M. Želle, "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku", Etnološka istraživanja, vol., no. 12/13, pp. 423-430, 2008. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/37038. [Accessed: 19 November 2024]
Abstract
Kulinarske radionice, koje su održane tijekom rujna 2005. i 2006.
godine, osmišljene su radi obogaćivanja sadržaja Arheološkoga parka, te afirmacije i prezentacije nematerijalne baštine područja. Temeljna ideja programa bila je omogućiti cjelovit pogled na prošlost u kojem se s jednakom pažnjom valoriziraju kulinarski običaji različitih vremenskih razdoblja. Karakter arheološkoga parka omogućio je uključivanje prirodnih resursa područja u izvodenje programa, pa su neke od namirnica potrebnih za pripremu jela tijekom izvodenja radionica prikupljane na njihovim staništima. Jedan od dominantnih ciljeva programa bio je omogućiti posjetiteljima aktivno sudjelovanje u njegovu izvodenju. Nakon razgledavanja arheološkog parka i stjecanja temeljnih
spoznaja o kulturnom identitetu područja, a na temelju pripremljene
zbirke recepata i uz pomoć voditelja radionica, posjetitelji podijeljeni
u četiri grupe istovremeno su pripremali hranu iz četiri različita
pretpovijesna i povijesna razdoblja.
Keywords
kulinarstvo; recepti; arheološki park
Hrčak ID:
37038
URI
https://hrcak.srce.hr/37038
Publication date:
5.1.2008.
Article data in other languages:
english
Visits: 2.324
*