Skip to the main content

Professional paper

Upotreba sirutke za kontinuiranu proizvodnju kvasca

Silvija Miletić ; Poljoprivredni fakultet, Zagreb


Full text: croatian pdf 243 Kb

page 11-14

downloads: 401

cite


Abstract

Hranjiva vrijednost sirutke je znatna, jer sirutka sadržava 2-5 % laktoze, 0,6 % bjelančevina, 0,2-0,3 % masti i 0,4-1,3 % mineralnih tvari. Međutim, izdvajanje suhe tvari sirutke vrlo je kompliciran i skup postupak, budući da sirutka sadržava vrlo mnogo vode. Vrlo je velik broj sirarskih poduzeća koja sirutku vraćaju proizvođaču mlijeka ili je uklanjaju iz pogona s otpadnom vodom i time kompliciraju i onako težak problem otpadnih voda.

Keywords

sirutka; kvasci

Hrčak ID:

66678

URI

https://hrcak.srce.hr/66678

Publication date:

2.1.1962.

Visits: 843 *