Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Hieronymus : Časopis za istraživanja prevođenja i terminologije

logo Hieronymus : Časopis za istraživanja prevođenja i terminologije

Hieronymus je prvi hrvatski časopis koji objavljuje znanstvene i stručne članke posvećene isključivo proučavanju prevođenja i terminologije. Glavni su ciljevi časopisa: (1) promicati znanost o prevođenju i terminologiju u Hrvatskoj i široj regiji, gdje te dvije discipline još nisu u potpunosti etablirane i (2) omogućiti autorima iz Hrvatske i regije da se predstave međunarodnoj znanstvenoj zajednici istraživača prevođenja i terminologije. Za rubriku Znanstveni članci pozivamo zainteresirane da predaju radove u kojima se izvještava o empirijskom istraživanju s jasnim ciljevima i metodologijom, provedenom u bilo kojem području znanosti o prevođenju ili terminologije. U rubrici Stručni članci objavljujemo radove koji se bave bilo kojim aspektom prevoditeljske ili terminološke/terminografske prakse. Za obje su rubrike dobrodošli radovi mlađih znanstvenika (prije ili neposredno nakon stjecanja doktorata) te mlađih profesionalnih prevoditelja/terminologa/terminografa. Osobito potičemo na suradnju autore iz Hrvatske i šire regije, u skladu s gore navedenim ciljevima časopisa. Poželjno je da radovi budu napisani na engleskom ili hrvatskom jeziku.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 2014.
  • Učestalost izlaženja: 1
  • Područja pokrivanja: Filologija
  • Uključen u Hrčak: 03.11.2021.
  • Prava korištenja: Autori čiji rad bude prihvaćen za objavljivanje moraju potvrditi da njihov rad nije prethodno objavljen. Svi se radovi objavljuju u otvorenom pristupu pod licencom Creative Commons 4.0.
Arhiva

Posjeta: 13.018 *