hrcak mascot   Srce   HID

Historia Varasdiensis : časopis za varaždinsku povjesnicu


 
 
Status u Hrčku: prestao objavljivati na Hrčku
ISSN 1848-0837 (Tisak)
UDK: 94 (497.5-37Varaždin)
Kontakt: Društvo povjesničara grada Varaždina i Varaždinske županije, Franjevački trg 6, 42 000 Varaždin, Hrvatska. Tel/fax. +385-(0)42-658-762.
Email:
Izdavač: Historia Varasdiensis. Časopis za varaždinsku povjesnicu
  Franjevački trg 6, 42 000 Varaždin
  http://drustvopovjesnicara.blog.hr/index.2.html
 
Upute za autore (212 KB)

Časopis Historia Varasdiensis. Časopis za varaždinsku povjesnicu izdaje Društvo povjesničara grada Varaždina i Varaždinske županije s ciljem promicanja i unapređenja naših spoznaja o kulturno-povijesnom nasljeđu grada Varaždina i Varaždinske županije. Namjera je uredništva da se u časopisu sa širokog sadržajnog spektra razmotre različita znanstvena područja od povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, etnologije, geografije i drugih područja humanističkih znanosti tematski vezanih uz Varaždin i Varaždinsku županiju. Časopis kroz znanstvene i stručne radove, bibliografije i prikaze knjiga, intervjue, prijevode arhivske građe i ostalih izvora, te informacije o djelovanju Društva i ostalim događanjima u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji vezanim uz povijesne i ostale humanističke znanosti otvara prostor za razmjenu ideja, mišljenja i novih spoznaja, kao i za promicanje novih pogleda na povijest Varaždina i varaždinskog kraja koji će uvažiti trend širenja povijesne perspektive i otvaranja povijesne znanosti prema novim temama što odgovara kretanjima u suvremenoj historiografiji i sve većoj interdisciplinarnoj i transdisciplinarnoj usmjerenosti u društveno-humanističkim znanostima. Zagovaranjem multidisciplinarnog pristupa u časopisu želimo potaknuti istraživanja i kritički dijalog o raznovrsnim temama vezanim uz kulturne, gospodarske, društvene i socijalne aspekte razvoja grada Varaždina i varaždinske regije od povijesti žena, povijesti rada, ekohistorije, povijesti svakodnevice i ostalih tema kojima ćemo pratiti spoznaje suvremene historiografije.

Recenzija: bez recenzije

Prva godina izlaženja: 2011

Učestalost izlaženja (godišnje): 1

Područja pokrivanja: Povijest;

Uključen u Hrčak: 26. 3. 2012.

Prava korištenja: Puni tekst radova ovog časopisa besplatno se smiju koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača. Narudžbe za pretplatu na tiskani oblik časopisa poslati na adresu Društva. Cijena pojedinog primjerka časopisa iznosi 100,00 HRK.Arhiva

2013  
  Vol. 3   No. 1
2012  
  Vol. 2   No. 1
2011  
  Vol. 1   No. 1
Posjeta: 49.266 *