Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Uzorci za analizu u kontroli kvalitete mlijeka i mlječnih proizvoda

Ivan Bach ; Tehnološki fakultet, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 871 Kb

str. 161-167

preuzimanja: 4.474

citiraj


Sažetak

Provjeravanje kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda obavlja se rutinskim analizama, koje se svakodnevno izvode u vlastitim laboratorijima mljekara (i sabirališta), kao i u vanjskim, kontrolnim laboratorijima zdravstvene, veterinarske i drugih služba. I najbrižljivije izvršene analize postaju beskorisne, ako su uzorci za ispitivanje uzeti pogrešno ili ako nisu pravilno označeni. Prema tome, poznavanje metodike uzimanja uzoraka isto je toliko važno kao i poznavanje analitičkih metoda rada u laboratoriju.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; uzorkovanje; analiza

Hrčak ID:

70709

URI

https://hrcak.srce.hr/70709

Datum izdavanja:

1.7.1965.

Posjeta: 5.013 *