Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Mezofili, psihrofili, tvorci kiseline i termorezistentne bakterije u maslacu

Marjan Milohnoja ; Veterinarski oddelek BTF, Ljubljana
Marjana Kogovšek-Belak


Puni tekst: hrvatski pdf 433 Kb

str. 193-196

preuzimanja: 482

citiraj


Sažetak

Pretrage izgleda, konzistencije, boje, mirisa i okusa spadaju već dugo vremena u tradicionalne metode ocjenjivanja maslaca. Zajedno s razvojem industrijskih pogona za izradu maslaca i uvođenjem pasterizacije vrhnja počeli su u većim maslarnama i kontrolnim laboratorijima, osim organoleptičkih, upotrebljavati i mikrobiološke metode.

Ključne riječi

maslac; mezofili; psihrofili; tvorci kiseline; termorezistentne bakterije

Hrčak ID:

70717

URI

https://hrcak.srce.hr/70717

Datum izdavanja:

1.9.1965.

Posjeta: 2.180 *