Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

MODERNI TRENDOVI U PREHRANI I NJIHOV UTJECAJ NA UGOSTITELJSKU KUHINJU

Rikard Bakan orcid id orcid.org/0000-0003-0951-5433 ; Visoka škola Virovitica


Puni tekst: hrvatski pdf 303 Kb

str. 105-110

preuzimanja: 3.716

citiraj


Sažetak

Gastronomija i novi gastronomski trendovi postaju sve značajniji čimbenik u oblikovanju posebnih turističkih doživljaja. Iako je gastronomija sastavni dio svakog turističkog putovanja, odnosno posjeta pojedinim destinacijama, posebni turistički proizvodi temeljeni na gastronomskom naslijeđu ili novim, popularnim trendovima u gastronomiji, sve više postaju temeljni motivi putovanja za posebne segmente turista. U ovome radu autori se osvrću na značaj gastronomije u razvoju autentičnih turističkih doživljaja posebno u svjetlu novih gastronomskih trendova kao faktora privlačnosti za posjet pojedinim ugostiteljskim objektima. Istraživanjem koje je obuhvatilo 15 različitih ugostiteljskih objekata iz raznih krajeva Hrvatske nastojalo se utvrditi koliko od njih u vlastite jelovnike uvrštava jela koja prate aktualne gastronomske trendove, kako ih gosti prihvaćaju te kako inovativni jelovnici utječu na poslovanje ugostiteljskih objekata obuhvaćenih istraživanjem.

Ključne riječi

gastronomija; turizam; novi gastronomski trendovi

Hrčak ID:

144036

URI

https://hrcak.srce.hr/144036

Datum izdavanja:

30.6.2015.

Posjeta: 5.691 *