Stručni rad
Tehnika mužnje
Dimitrije Sabadoš
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Sažetak
Mužnju se može posmatrati s više gledišta, sa šireg i užeg. Ako izostavimo razmatranja o organizaciji mužnje, o mjestu i vrsti mužnje, o građi vimena i lučenju mlijeka, o pripremi muzare i vimena s obzirom na čistoću i spuštanje mlijeka, o kvaliteti, pripremi i opremi muzača, o priboru za mužnju, te o sredstvima i načinu održavanja njegove čistoće itd, moći ćemo se pobliže upoznati s mužnjom u najužem smislu toga pojma. Obično se pod mužnjom razumije sam način obavljanja mužnje ili tehnički postupak koji se upotrebljuje kod ispražnjenja vimena u svrhu dobivanja mlijeka za ljudsku prehranu.
Ključne riječi
Hrčak ID:
57633
URI
Datum izdavanja:
3.3.1957.
Posjeta: 2.093 *