hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Sir camembert

Srećko Šabec ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 193-197 preuzimanja: 432* citiraj
APA 6th Edition
Šabec, S. (1954). Sir camembert. Mljekarstvo, 4 (9), 193-197. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/77371
MLA 8th Edition
Šabec, Srećko. "Sir camembert." Mljekarstvo, vol. 4, br. 9, 1954, str. 193-197. https://hrcak.srce.hr/77371. Citirano 15.05.2021.
Chicago 17th Edition
Šabec, Srećko. "Sir camembert." Mljekarstvo 4, br. 9 (1954): 193-197. https://hrcak.srce.hr/77371
Harvard
Šabec, S. (1954). 'Sir camembert', Mljekarstvo, 4(9), str. 193-197. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/77371 (Datum pristupa: 15.05.2021.)
Vancouver
Šabec S. Sir camembert. Mljekarstvo [Internet]. 1954 [pristupljeno 15.05.2021.];4(9):193-197. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/77371
IEEE
S. Šabec, "Sir camembert", Mljekarstvo, vol.4, br. 9, str. 193-197, 1954. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/77371. [Citirano: 15.05.2021.]

Sažetak
Jedan od najfinijih mekanih sireva jest kamanber, a njegovi ljubitelji tvrde čak da je i najbolji. Njegova domovina je Francuska, i to čuvena krajina Normandija, gdje je u malome gradiću Camembert-u god. 1761. Marija Harel prva izradila taj sir po vlastitom propisu.

Ključne riječi
sir; camembert

Hrčak ID: 77371

URI
https://hrcak.srce.hr/77371

Posjeta: 648 *