hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda

Angelina Palić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Željka Dikanović-Lučan

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 133-142 preuzimanja: 743* citiraj
APA 6th Edition
Palić, A. i Dikanović-Lučan, Ž. (1993). Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo, 43 (2), 133-142. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95377
MLA 8th Edition
Palić, Angelina i Željka Dikanović-Lučan. "Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo, vol. 43, br. 2, 1993, str. 133-142. https://hrcak.srce.hr/95377. Citirano 21.11.2019.
Chicago 17th Edition
Palić, Angelina i Željka Dikanović-Lučan. "Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo 43, br. 2 (1993): 133-142. https://hrcak.srce.hr/95377
Harvard
Palić, A., i Dikanović-Lučan, Ž. (1993). 'Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda', Mljekarstvo, 43(2), str. 133-142. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95377 (Datum pristupa: 21.11.2019.)
Vancouver
Palić A, Dikanović-Lučan Ž. Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo [Internet]. 1993 [pristupljeno 21.11.2019.];43(2):133-142. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95377
IEEE
A. Palić i Ž. Dikanović-Lučan, "Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda", Mljekarstvo, vol.43, br. 2, str. 133-142, 1993. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95377. [Citirano: 21.11.2019.]

Sažetak
Mjerenje redoks potencijala pripada skupini fizikalnokemijskih metoda, relativno je brzo, točno i pouzdano, a rezultati daju uvid u oksidacijsku, odnosno redukcijsku sposobnost mlijeka te na taj način može poslužiti kao metoda pri određivanju kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda. Opisane su teorijske osnove i metode mjerenja redoks potencijala kao i dosadašnji rezultati istraživanja mlijeka, sira i jogurta.

Ključne riječi
redoks potencijal; mlijeko; sir; jogurt

Hrčak ID: 95377

URI
https://hrcak.srce.hr/95377

[engleski]

Posjeta: 948 *