hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Oxidation-reduction potential of milk and milk products

Angelina Palić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Željka Dikanović-Lučan

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 133-142 preuzimanja: 743* citiraj
APA 6th Edition
Palić, A. i Dikanović-Lučan, Ž. (1993). Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo, 43 (2), 133-142. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95377
MLA 8th Edition
Palić, Angelina i Željka Dikanović-Lučan. "Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo, vol. 43, br. 2, 1993, str. 133-142. https://hrcak.srce.hr/95377. Citirano 18.11.2019.
Chicago 17th Edition
Palić, Angelina i Željka Dikanović-Lučan. "Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo 43, br. 2 (1993): 133-142. https://hrcak.srce.hr/95377
Harvard
Palić, A., i Dikanović-Lučan, Ž. (1993). 'Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda', Mljekarstvo, 43(2), str. 133-142. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95377 (Datum pristupa: 18.11.2019.)
Vancouver
Palić A, Dikanović-Lučan Ž. Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo [Internet]. 1993 [pristupljeno 18.11.2019.];43(2):133-142. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95377
IEEE
A. Palić i Ž. Dikanović-Lučan, "Oksido-redukcijski potencijal mlijeka i mliječnih proizvoda", Mljekarstvo, vol.43, br. 2, str. 133-142, 1993. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95377. [Citirano: 18.11.2019.]

Sažetak
Redox potential measurement is one of physico-chemical methods which are easy to perform, accurate and reliable. The results give one an insight into oxidation, i.e. reduction properties of milk so it is very useful method for quality determination of milk and dairy products. Theory and methods of redox potential measurements, as well as up to date research of milk, cheese and yogurt are described.

Ključne riječi
redox potential; milk; cheese; yoghurt

Hrčak ID: 95377

URI
https://hrcak.srce.hr/95377

[hrvatski]

Posjeta: 948 *