Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Kvaliteta domaćeg svježeg sira

D. Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić
V. Hrabak


Puni tekst: hrvatski pdf 678 Kb

str. 50-54

preuzimanja: 617

citiraj


Sažetak

U asortimanu naših sireva posebnu skupinu predstavljaju sirevi od kiselog mlijeka. Do prije par godina bili su to samo sirevi iz naroda, odnosno iz seljačkih poljoprivrednih gospodarstava koja su spontano skiseljeno mlijeko iskorištavala tradicionalnom, empiričkom preradom za vlastitu prehranu. Jedan dio takvih proizvoda potrošen je u svježem stanju kod proizvođača, a višak svježih sireva iznošen je na najbliže tržište radi prodaje.

Ključne riječi

domaći svježi sir; kvaliteta

Hrčak ID:

95583

URI

https://hrcak.srce.hr/95583

Datum izdavanja:

4.3.1973.

Posjeta: 1.048 *