hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Estimation of solids-non-fat content of whey by means of freezing point using regression

Silva Mišanović ; "Zdenka", Trg kralja Tomislava 15, 43293 Veliki Zdenci

Puni tekst: hrvatski, pdf (444 KB) str. 59-62 preuzimanja: 228* citiraj
APA 6th Edition
Mišanović, S. (1990). Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom. Mljekarstvo, 40 (3), 59-62. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96598
MLA 8th Edition
Mišanović, Silva. "Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom." Mljekarstvo, vol. 40, br. 3, 1990, str. 59-62. https://hrcak.srce.hr/96598. Citirano 23.01.2021.
Chicago 17th Edition
Mišanović, Silva. "Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom." Mljekarstvo 40, br. 3 (1990): 59-62. https://hrcak.srce.hr/96598
Harvard
Mišanović, S. (1990). 'Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom', Mljekarstvo, 40(3), str. 59-62. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96598 (Datum pristupa: 23.01.2021.)
Vancouver
Mišanović S. Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 23.01.2021.];40(3):59-62. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96598
IEEE
S. Mišanović, "Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom", Mljekarstvo, vol.40, br. 3, str. 59-62, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96598. [Citirano: 23.01.2021.]

Sažetak
Analysis data of 40 whey samples from, rennet cheese production were used calculating regression equation designed for estimation of fluid whey solids-non-fat content. Freezing point of whey was measured on Digimatic Milk Cryoscope 4D2, Advanced Instruments, Inc. USA and solids-non-fat content on Milko-Scan 133B, Foss Electric, Denmark. Statistical evaluation resulted in following regression equation Y = 0,2422 - 0,01092x. Correlation coefficient is -0,953 and standard error 1,76%.

Ključne riječi
whey; solids-non-fat; freezing point

Hrčak ID: 96598

URI
https://hrcak.srce.hr/96598

[hrvatski]

Posjeta: 403 *