hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

A contribution to the investigation of the contents of some microelements of pasteurized milk in Macedonia

Ljubica Slaveska ; Farmacevtski instituti - Medicinski fakultet, Skopje
Ljerka Kršev ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Renata Slaveska
Vera Serafimovska

Puni tekst: hrvatski, pdf (506 KB) str. 185-187 preuzimanja: 188* citiraj
APA 6th Edition
Slaveska, Lj., Kršev, Lj., Slaveska, R. i Serafimovska, V. (1990). Prilog istraživanju količina nekih mikroelemenata u pasteriziranom mlijeku s područja Makedonije. Mljekarstvo, 40 (7), 185-187. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96682
MLA 8th Edition
Slaveska, Ljubica, et al. "Prilog istraživanju količina nekih mikroelemenata u pasteriziranom mlijeku s područja Makedonije." Mljekarstvo, vol. 40, br. 7, 1990, str. 185-187. https://hrcak.srce.hr/96682. Citirano 15.05.2021.
Chicago 17th Edition
Slaveska, Ljubica, Ljerka Kršev, Renata Slaveska i Vera Serafimovska. "Prilog istraživanju količina nekih mikroelemenata u pasteriziranom mlijeku s područja Makedonije." Mljekarstvo 40, br. 7 (1990): 185-187. https://hrcak.srce.hr/96682
Harvard
Slaveska, Lj., et al. (1990). 'Prilog istraživanju količina nekih mikroelemenata u pasteriziranom mlijeku s područja Makedonije', Mljekarstvo, 40(7), str. 185-187. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96682 (Datum pristupa: 15.05.2021.)
Vancouver
Slaveska Lj, Kršev Lj, Slaveska R, Serafimovska V. Prilog istraživanju količina nekih mikroelemenata u pasteriziranom mlijeku s područja Makedonije. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 15.05.2021.];40(7):185-187. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96682
IEEE
Lj. Slaveska, Lj. Kršev, R. Slaveska i V. Serafimovska, "Prilog istraživanju količina nekih mikroelemenata u pasteriziranom mlijeku s područja Makedonije", Mljekarstvo, vol.40, br. 7, str. 185-187, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96682. [Citirano: 15.05.2021.]

Sažetak
The paper deals with contents of following microelements: Cu, Mn, Zn and Fe in pasteurized milk from areas A, B, C and D in Macedonia. These data point out that' mentioned microelements varied widely in area A, a wide range only of iron was determined in areas B and C. The highest values of Mn were detected in areas B and C and of zinc in area D.

Ključne riječi
pasteurized Milk from Macedonia; microelements contents (Cu, Mn, Zn, Fe)

Hrčak ID: 96682

URI
https://hrcak.srce.hr/96682

[hrvatski]

Posjeta: 379 *