APA 6th Edition Zivić, N. (1975). Stanje i mogućnosti proizvodnje i prerade ovčjeg mlijeka na području Bosanske Krajine. Mljekarstvo, 25 (1), 13-17. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96772
MLA 8th Edition Zivić, Nebojša. "Stanje i mogućnosti proizvodnje i prerade ovčjeg mlijeka na području Bosanske Krajine." Mljekarstvo, vol. 25, br. 1, 1975, str. 13-17. https://hrcak.srce.hr/96772. Citirano 15.01.2021.
Chicago 17th Edition Zivić, Nebojša. "Stanje i mogućnosti proizvodnje i prerade ovčjeg mlijeka na području Bosanske Krajine." Mljekarstvo 25, br. 1 (1975): 13-17. https://hrcak.srce.hr/96772
Harvard Zivić, N. (1975). 'Stanje i mogućnosti proizvodnje i prerade ovčjeg mlijeka na području Bosanske Krajine', Mljekarstvo, 25(1), str. 13-17. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96772 (Datum pristupa: 15.01.2021.)
Vancouver Zivić N. Stanje i mogućnosti proizvodnje i prerade ovčjeg mlijeka na području Bosanske Krajine. Mljekarstvo [Internet]. 1975 [pristupljeno 15.01.2021.];25(1):13-17. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96772
IEEE N. Zivić, "Stanje i mogućnosti proizvodnje i prerade ovčjeg mlijeka na području Bosanske Krajine", Mljekarstvo, vol.25, br. 1, str. 13-17, 1975. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96772. [Citirano: 15.01.2021.]
Sažetak Ovčarstvo zauzima značajno mjesto u stočarskoj proizvodnji na području Bosne i Hercegovine, a posebno Bosanske Krajine. Do sada se kod nas smatralo da je ovca životinja koju treba uzgajati isključivo u ekstenzivnim uvjetima, što je uvjetovalo takav način držanja čak i na društvenim gazdinstvima. Točno je da je ovca životinja koja može najbolje da koristi i slabe pašnjake, ali je ona i životinja koja, zahvaljujući približno istom koeficijentu korištenja hrane koje postiže goveče, može u uvjetima intenzivne proizvodnje da visokovrijednu i rentabilnu proizvodnju.