hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Prilog poznavanju tehnologije somborskog sira

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
O. Radišić
R. Legetić
Nada Radišić

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 82-92 preuzimanja: 309* citiraj
APA 6th Edition
Vujičić, I., Radišić, O., Legetić, R. i Radišić, N. (1974). Prilog poznavanju tehnologije somborskog sira. Mljekarstvo, 24 (4), 82-92. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97168
MLA 8th Edition
Vujičić, Ivica, et al. "Prilog poznavanju tehnologije somborskog sira." Mljekarstvo, vol. 24, br. 4, 1974, str. 82-92. https://hrcak.srce.hr/97168. Citirano 23.10.2019.
Chicago 17th Edition
Vujičić, Ivica, O. Radišić, R. Legetić i Nada Radišić. "Prilog poznavanju tehnologije somborskog sira." Mljekarstvo 24, br. 4 (1974): 82-92. https://hrcak.srce.hr/97168
Harvard
Vujičić, I., et al. (1974). 'Prilog poznavanju tehnologije somborskog sira', Mljekarstvo, 24(4), str. 82-92. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97168 (Datum pristupa: 23.10.2019.)
Vancouver
Vujičić I, Radišić O, Legetić R, Radišić N. Prilog poznavanju tehnologije somborskog sira. Mljekarstvo [Internet]. 1974 [pristupljeno 23.10.2019.];24(4):82-92. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97168
IEEE
I. Vujičić, O. Radišić, R. Legetić i N. Radišić, "Prilog poznavanju tehnologije somborskog sira", Mljekarstvo, vol.24, br. 4, str. 82-92, 1974. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97168. [Citirano: 23.10.2019.]

Sažetak
Somborski sir kao originalni jugoslavenski sir bio je do sada predmet raznih ispitivanja. Ta ispitivanja odnosila su se uglavnom na izučavanja rasprostranjenosti, uvjeta i načina izrade, mogućnosti unapređenja njegove tehnologije ili na izučavanje kemijskih i mikrobioloških osobina sira koji je dobiven takvom proizvodnjom.

Ključne riječi
somborski sir; tehnologija

Hrčak ID: 97168

URI
https://hrcak.srce.hr/97168

[engleski]

Posjeta: 453 *