APA 6th Edition Slanovec, T., Arsev, A. i Lendvaj, Š. (1974). Standardizacija kontrolnih laboratorijskih metoda u mljekarstvu - određivanje količine masti u homogeniziranom mlijeku. Mljekarstvo, 24 (8), 190-192. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97210
MLA 8th Edition Slanovec, Tatjana, et al. "Standardizacija kontrolnih laboratorijskih metoda u mljekarstvu - određivanje količine masti u homogeniziranom mlijeku." Mljekarstvo, vol. 24, br. 8, 1974, str. 190-192. https://hrcak.srce.hr/97210. Citirano 22.01.2021.
Chicago 17th Edition Slanovec, Tatjana, A. Arsev i Š. Lendvaj. "Standardizacija kontrolnih laboratorijskih metoda u mljekarstvu - određivanje količine masti u homogeniziranom mlijeku." Mljekarstvo 24, br. 8 (1974): 190-192. https://hrcak.srce.hr/97210
Harvard Slanovec, T., Arsev, A., i Lendvaj, Š. (1974). 'Standardizacija kontrolnih laboratorijskih metoda u mljekarstvu - određivanje količine masti u homogeniziranom mlijeku', Mljekarstvo, 24(8), str. 190-192. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97210 (Datum pristupa: 22.01.2021.)
Vancouver Slanovec T, Arsev A, Lendvaj Š. Standardizacija kontrolnih laboratorijskih metoda u mljekarstvu - određivanje količine masti u homogeniziranom mlijeku. Mljekarstvo [Internet]. 1974 [pristupljeno 22.01.2021.];24(8):190-192. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97210
IEEE T. Slanovec, A. Arsev i Š. Lendvaj, "Standardizacija kontrolnih laboratorijskih metoda u mljekarstvu - određivanje količine masti u homogeniziranom mlijeku", Mljekarstvo, vol.24, br. 8, str. 190-192, 1974. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97210. [Citirano: 22.01.2021.]
Sažetak Kod rutinskog određivanja sadržaja masti u homogeniziranom mlijeku po Gerberovoj metodi (10.75 ml) nailazimo na specifičan problem. Uobičajeni postupak ne daje realne rezultate zbog težeg izdvajanja mlječne masti prilikom centrifugiranja butirometara. Postupak propisuje 1100 ± 100 o/min, horizontalna udaljenost dna ležišta butirometara od osovine je 24 do 28 cm, vrijeme centrifugiranja 5 minuta. U vezi navedenog postavlja se pitanje prilagođavanja zadnje faze Gerberovog postupka novim osobinama mliječne masti