APA 6th Edition Mišić, D., Petrović, D., Maćej, O. i Beatović, Z. (1988). Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu. Mljekarstvo, 38 (7), 179-185. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/101370
MLA 8th Edition Mišić, Dragoslava, et al. "Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu." Mljekarstvo, vol. 38, br. 7, 1988, str. 179-185. https://hrcak.srce.hr/101370. Citirano 22.01.2021.
Chicago 17th Edition Mišić, Dragoslava, Dušica Petrović, Ognjen Maćej i Zora Beatović. "Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu." Mljekarstvo 38, br. 7 (1988): 179-185. https://hrcak.srce.hr/101370
Harvard Mišić, D., et al. (1988). 'Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu', Mljekarstvo, 38(7), str. 179-185. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/101370 (Datum pristupa: 22.01.2021.)
Vancouver Mišić D, Petrović D, Maćej O, Beatović Z. Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu. Mljekarstvo [Internet]. 1988 [pristupljeno 22.01.2021.];38(7):179-185. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101370
IEEE D. Mišić, D. Petrović, O. Maćej i Z. Beatović, "Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu", Mljekarstvo, vol.38, br. 7, str. 179-185, 1988. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101370. [Citirano: 22.01.2021.]
Sažetak Podešavanjem procesa elektrodijalize moguće je dobiti sirutku u prahu s različitim sadržajem pepela. Pri najvećem, efektu demineralizacije prah surutke imao je 1,7% pepela, a pri demineralizaciji od 70% prah je imao 3% pepela. Demineralizacijom se uklanja i slan ukus surutke u prahu. Demineralizirana sirutka u prahu podesna je za veću primjenu u konditorskim proizvodima i u proizvodnji dječje hrane. Nedemineralizirani prah sirutke sadržao je 9,55% pepela i izrazito je slanog ukusa.