hrcak mascot   Srce   HID

Original scientific paper

Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu

Dragoslava Mišić ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Dušica Petrović
Ognjen Maćej
Zora Beatović

Fulltext: croatian, pdf (1 MB) pages 179-185 downloads: 1.040* cite
APA 6th Edition
Mišić, D., Petrović, D., Maćej, O. & Beatović, Z. (1988). Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu. Mljekarstvo, 38 (7), 179-185. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/101370
MLA 8th Edition
Mišić, Dragoslava, et al. "Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu." Mljekarstvo, vol. 38, no. 7, 1988, pp. 179-185. https://hrcak.srce.hr/101370. Accessed 7 Mar. 2021.
Chicago 17th Edition
Mišić, Dragoslava, Dušica Petrović, Ognjen Maćej and Zora Beatović. "Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu." Mljekarstvo 38, no. 7 (1988): 179-185. https://hrcak.srce.hr/101370
Harvard
Mišić, D., et al. (1988). 'Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu', Mljekarstvo, 38(7), pp. 179-185. Available at: https://hrcak.srce.hr/101370 (Accessed 07 March 2021)
Vancouver
Mišić D, Petrović D, Maćej O, Beatović Z. Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu. Mljekarstvo [Internet]. 1988 [cited 2021 March 07];38(7):179-185. Available from: https://hrcak.srce.hr/101370
IEEE
D. Mišić, D. Petrović, O. Maćej and Z. Beatović, "Sastav i osobine demineralizirane i nedemineralizirane sirutke u prahu", Mljekarstvo, vol.38, no. 7, pp. 179-185, 1988. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/101370. [Accessed: 07 March 2021]

Abstracts
Podešavanjem procesa elektrodijalize moguće je dobiti sirutku u prahu s različitim sadržajem pepela. Pri najvećem, efektu demineralizacije prah surutke imao je 1,7% pepela, a pri demineralizaciji od 70% prah je imao 3% pepela. Demineralizacijom se uklanja i slan ukus surutke u prahu. Demineralizirana sirutka u prahu podesna je za veću primjenu u konditorskim proizvodima i u proizvodnji dječje hrane. Nedemineralizirani prah sirutke sadržao je 9,55% pepela i izrazito je slanog ukusa.

Keywords
sirutke u prahu; demineralizirana i nedemineralizirana

Hrčak ID: 101370

URI
https://hrcak.srce.hr/101370

[english]

Visits: 1.279 *