hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

The improvement of hygienic and technological quality of raw milk

Živojin Milojević ; R.O. PKB Zavod za veterinarstvo, Padinska Skela
Miroslava Širadović
Ljiljana Ribar
Andrija Spajić
Danilo Perić
Ivan Zokić
Stevan Filipović

Puni tekst: hrvatski, pdf (620 KB) str. 205-208 preuzimanja: 267* citiraj
APA 6th Edition
Milojević, Ž., Širadović, M., Ribar, Lj., Spajić, A., Perić, D., Zokić, I. i Filipović, S. (1988). Unapređenje higijenske i tehnološke ispravnosti sirovog mlijeka. Mljekarstvo, 38 (8), 205-208. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/101373
MLA 8th Edition
Milojević, Živojin, et al. "Unapređenje higijenske i tehnološke ispravnosti sirovog mlijeka." Mljekarstvo, vol. 38, br. 8, 1988, str. 205-208. https://hrcak.srce.hr/101373. Citirano 18.01.2021.
Chicago 17th Edition
Milojević, Živojin, Miroslava Širadović, Ljiljana Ribar, Andrija Spajić, Danilo Perić, Ivan Zokić i Stevan Filipović. "Unapređenje higijenske i tehnološke ispravnosti sirovog mlijeka." Mljekarstvo 38, br. 8 (1988): 205-208. https://hrcak.srce.hr/101373
Harvard
Milojević, Ž., et al. (1988). 'Unapređenje higijenske i tehnološke ispravnosti sirovog mlijeka', Mljekarstvo, 38(8), str. 205-208. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/101373 (Datum pristupa: 18.01.2021.)
Vancouver
Milojević Ž, Širadović M, Ribar Lj, Spajić A, Perić D, Zokić I i sur. Unapređenje higijenske i tehnološke ispravnosti sirovog mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1988 [pristupljeno 18.01.2021.];38(8):205-208. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101373
IEEE
Ž. Milojević, et al., "Unapređenje higijenske i tehnološke ispravnosti sirovog mlijeka", Mljekarstvo, vol.38, br. 8, str. 205-208, 1988. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101373. [Citirano: 18.01.2021.]

Sažetak
The contamination of raw milk with microorganisms is possible after the completion of milking. In order to determine the level of contamination of raw milk, 100 samples were taken from the transportation tank, and the total number of microorganisms and presence of various pathogenic microorganisms were determined. Tests have shown that significant differences exist between raw milk samples from the collecting tank in the stable, and those samples taken from the transportation tank when entering the dairy.

Ključne riječi
raw milk; hygienic and technological quality

Hrčak ID: 101373

URI
https://hrcak.srce.hr/101373

[hrvatski]

Posjeta: 438 *