Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Refleksometrijsko određivanje boje mlijeka i mliječnih proizvoda

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
A.I. Hasan
Vera Vujičić


Puni tekst: hrvatski pdf 911 Kb

str. 227-232

preuzimanja: 495

citiraj


Sažetak

Boja prehrambenih proizvoda pokazuje mnogo više nego samo jednu karakteristiku njegovog izgleda i njegovo organoleptičko svojstvo. U većini slučajeva boja, njen intenzitet i nijansa je odraz dubljih fizičko-kemijskih procesa proizvoda. Primjena objektivnog mjerenja boje još uvijek nije našla u organoleptičkoj ocjeni nego i u kontroli i standardiziranju tehnološkog procesa proizvoda.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; određivanje boje

Hrčak ID:

109583

URI

https://hrcak.srce.hr/109583

Datum izdavanja:

1.10.1976.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.104 *