Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Trapist – III. Vizualne varijacije presjeka

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 1.136 Kb

str. 99-107

preuzimanja: 340

citiraj


Sažetak

Pregled razvoja normi za tipične karakteristike presjeka kvalitetnog sira trapista prema izvorima u citiranoj domaćoj i stranoj literaturi, originalna fotodokumentacija o presjecima od 1945. do 1980. i posebno varijabilnosti presjeka jugoslavenskih tržišnih trapista u god. 1978. i 1979. ilustriraju minulu i aktualnu kvalitetu, kao i problematiku proizvodnje trapista. Dokumentiran je "idealni" standardni presjek trapista kao važna norma kvalitete.

Ključne riječi

sir; trapist; varijacije presjeka

Hrčak ID:

109916

URI

https://hrcak.srce.hr/109916

Datum izdavanja:

2.4.1981.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 845 *