hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Some observations about the inhibition of the acid-lactic fermentation in the dairy production

Anka Popović-Vranješ ; Mljekarska industrija Banja Luka

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 5-12 preuzimanja: 470* citiraj
APA 6th Edition
Popović-Vranješ, A. (1978). Neka zapažanja o inhibiciji kiselo-mliječne fermentacije u proizvodnim uvjetima. Mljekarstvo, 28 (1), 5-12. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/111300
MLA 8th Edition
Popović-Vranješ, Anka. "Neka zapažanja o inhibiciji kiselo-mliječne fermentacije u proizvodnim uvjetima." Mljekarstvo, vol. 28, br. 1, 1978, str. 5-12. https://hrcak.srce.hr/111300. Citirano 09.05.2021.
Chicago 17th Edition
Popović-Vranješ, Anka. "Neka zapažanja o inhibiciji kiselo-mliječne fermentacije u proizvodnim uvjetima." Mljekarstvo 28, br. 1 (1978): 5-12. https://hrcak.srce.hr/111300
Harvard
Popović-Vranješ, A. (1978). 'Neka zapažanja o inhibiciji kiselo-mliječne fermentacije u proizvodnim uvjetima', Mljekarstvo, 28(1), str. 5-12. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/111300 (Datum pristupa: 09.05.2021.)
Vancouver
Popović-Vranješ A. Neka zapažanja o inhibiciji kiselo-mliječne fermentacije u proizvodnim uvjetima. Mljekarstvo [Internet]. 1978 [pristupljeno 09.05.2021.];28(1):5-12. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111300
IEEE
A. Popović-Vranješ, "Neka zapažanja o inhibiciji kiselo-mliječne fermentacije u proizvodnim uvjetima", Mljekarstvo, vol.28, br. 1, str. 5-12, 1978. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111300. [Citirano: 09.05.2021.]

Sažetak
Great quantities of milk with irregular fermentation in march (67.1%), show that decreased biogenic value, which is greater in this period for acid-lactic bacteries, has affected fermentative activity S. thermophilus and L. bulgaricus. Results of examinating inhibition of lactic acid fermentation in production show that the cause of inhibited fermentation of sour milk may be the food of cows by moldy hay and milk of cows treated by antibiotics. On the base of degenerative changes S. thermophilus and L. bu1garicus after incubation of 3 hours, there can be determined the causes of soft and unstable consistency and of delayed fermentation process or absence of coagulation.

Ključne riječi
milk; acid-lactic fermentation; inhibition

Hrčak ID: 111300

URI
https://hrcak.srce.hr/111300

[hrvatski]

Posjeta: 656 *