hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Kontrola kvalitete mlijeka i jogurta gradske mljekare u Čačku u periodu 1972.-1978.

Milica Milovanović ; Zavod za zdravstvenu zaštitu, Čačak
Milomir Jovanović
Miodrag Pantelić ; Pedagoško-tehnološki fakultet, Čačak

Puni tekst: hrvatski, pdf (763 KB) str. 187-190 preuzimanja: 143* citiraj
APA 6th Edition
Milovanović, M., Jovanović, M. i Pantelić, M. (1979). Kontrola kvalitete mlijeka i jogurta gradske mljekare u Čačku u periodu 1972.-1978.. Mljekarstvo, 29 (8), 187-190. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115527
MLA 8th Edition
Milovanović, Milica, et al. "Kontrola kvalitete mlijeka i jogurta gradske mljekare u Čačku u periodu 1972.-1978.." Mljekarstvo, vol. 29, br. 8, 1979, str. 187-190. https://hrcak.srce.hr/115527. Citirano 22.02.2020.
Chicago 17th Edition
Milovanović, Milica, Milomir Jovanović i Miodrag Pantelić. "Kontrola kvalitete mlijeka i jogurta gradske mljekare u Čačku u periodu 1972.-1978.." Mljekarstvo 29, br. 8 (1979): 187-190. https://hrcak.srce.hr/115527
Harvard
Milovanović, M., Jovanović, M., i Pantelić, M. (1979). 'Kontrola kvalitete mlijeka i jogurta gradske mljekare u Čačku u periodu 1972.-1978.', Mljekarstvo, 29(8), str. 187-190. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115527 (Datum pristupa: 22.02.2020.)
Vancouver
Milovanović M, Jovanović M, Pantelić M. Kontrola kvalitete mlijeka i jogurta gradske mljekare u Čačku u periodu 1972.-1978.. Mljekarstvo [Internet]. 1979 [pristupljeno 22.02.2020.];29(8):187-190. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115527
IEEE
M. Milovanović, M. Jovanović i M. Pantelić, "Kontrola kvalitete mlijeka i jogurta gradske mljekare u Čačku u periodu 1972.-1978.", Mljekarstvo, vol.29, br. 8, str. 187-190, 1979. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115527. [Citirano: 22.02.2020.]

Sažetak
Biološka vrijednost mlijeka je vrlo velika. Mlijeko sadrži gotovo sve potrebne hranjive tvari: energetske i zaštitne u takvim odnosima da ih organizam može najbolje koristiti. U sastav mlijeka pored vode ulaze: bjelančevine, lipidi, ugljikohidrati, vitamini, enzimi i mineralne tvari. Mlijeko posjeduje miris koji je posljedica mnogih sastojaka a kuhanjem ovaj miris postaje specifičan. Energetska vrijednost jedne litre mlijeka iznosi oko 640 kal.

Ključne riječi
mlijeko; jogurt; kontrola kvalitete

Hrčak ID: 115527

URI
https://hrcak.srce.hr/115527

[engleski]

Posjeta: 285 *