hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Proizvodnja svježeg sira i jogurta od kravljeg mlijeka sa sojinim

Ljubica Tratnik ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Borjanka Jakšić

Puni tekst: hrvatski, pdf (557 KB) str. 48-50 preuzimanja: 314* citiraj
APA 6th Edition
Tratnik, Lj. i Jakšić, B. (1982). Proizvodnja svježeg sira i jogurta od kravljeg mlijeka sa sojinim. Mljekarstvo, 32 (2), 48-50. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115869
MLA 8th Edition
Tratnik, Ljubica i Borjanka Jakšić. "Proizvodnja svježeg sira i jogurta od kravljeg mlijeka sa sojinim." Mljekarstvo, vol. 32, br. 2, 1982, str. 48-50. https://hrcak.srce.hr/115869. Citirano 02.03.2021.
Chicago 17th Edition
Tratnik, Ljubica i Borjanka Jakšić. "Proizvodnja svježeg sira i jogurta od kravljeg mlijeka sa sojinim." Mljekarstvo 32, br. 2 (1982): 48-50. https://hrcak.srce.hr/115869
Harvard
Tratnik, Lj., i Jakšić, B. (1982). 'Proizvodnja svježeg sira i jogurta od kravljeg mlijeka sa sojinim', Mljekarstvo, 32(2), str. 48-50. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115869 (Datum pristupa: 02.03.2021.)
Vancouver
Tratnik Lj, Jakšić B. Proizvodnja svježeg sira i jogurta od kravljeg mlijeka sa sojinim. Mljekarstvo [Internet]. 1982 [pristupljeno 02.03.2021.];32(2):48-50. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115869
IEEE
Lj. Tratnik i B. Jakšić, "Proizvodnja svježeg sira i jogurta od kravljeg mlijeka sa sojinim", Mljekarstvo, vol.32, br. 2, str. 48-50, 1982. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115869. [Citirano: 02.03.2021.]

Sažetak
Autori su proizveli svježi sir i jogurt od kravljeg mlijeka sa 10 i 20 % sojinog, koji se po svojim organoleptičkim osobinama bitno ne razlikuju od kontrolnih uzoraka od kravljeg mlijeka, dok proizvodi iz čistog sojinog mlijeka nisu prihvatljivi.

Ključne riječi
mlijeko; kravlje mlijeko; sojino mlijeko; svježi sir; jogurt

Hrčak ID: 115869

URI
https://hrcak.srce.hr/115869

[engleski]

Posjeta: 525 *