hrcak mascot   Srce   HID

Kratko priopćenje

Intrastanični proteinski profili kao dodatni kriterij za izbor čistih kultura

Dragojlo Obradović ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija

Puni tekst: hrvatski, pdf (472 KB) str. 279-281 preuzimanja: 289* citiraj
APA 6th Edition
Obradović, D. (1983). Intrastanični proteinski profili kao dodatni kriterij za izbor čistih kultura. Mljekarstvo, 33 (9), 279-281. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116361
MLA 8th Edition
Obradović, Dragojlo. "Intrastanični proteinski profili kao dodatni kriterij za izbor čistih kultura." Mljekarstvo, vol. 33, br. 9, 1983, str. 279-281. https://hrcak.srce.hr/116361. Citirano 27.11.2021.
Chicago 17th Edition
Obradović, Dragojlo. "Intrastanični proteinski profili kao dodatni kriterij za izbor čistih kultura." Mljekarstvo 33, br. 9 (1983): 279-281. https://hrcak.srce.hr/116361
Harvard
Obradović, D. (1983). 'Intrastanični proteinski profili kao dodatni kriterij za izbor čistih kultura', Mljekarstvo, 33(9), str. 279-281. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116361 (Datum pristupa: 27.11.2021.)
Vancouver
Obradović D. Intrastanični proteinski profili kao dodatni kriterij za izbor čistih kultura. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 27.11.2021.];33(9):279-281. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116361
IEEE
D. Obradović, "Intrastanični proteinski profili kao dodatni kriterij za izbor čistih kultura", Mljekarstvo, vol.33, br. 9, str. 279-281, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116361. [Citirano: 27.11.2021.]

Sažetak
Za prikazivanje razlika između tri soja streptokoka i jednog soja mikrokoka vršena je usporedba elektroforetskih profila intrastaničnih proteina. Iznijeto je da određene sličnosti u elektroforetskim profilima sojeva ukazuju na sličnosti u genotipu. Navedena metoda ne predstavlja zamjenu za postojeće postupke, ali može da posluži kao dodatni kriterij za selekciju sojeva koji ulaze u sastav startera.

Ključne riječi
mlijeko; izbor čistih kultura; proteinski profili

Hrčak ID: 116361

URI
https://hrcak.srce.hr/116361

[engleski]

Posjeta: 566 *