hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Pojmovnik ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene

Amorino Poropat ; Institut of Agriculture and Tourism of Poreč, Karla Huguesa 8, 52440 Poreč, Croatia

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 567-582 preuzimanja: 336* citiraj
APA 6th Edition
Poropat, A. (2014). Pojmovnik ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene. Tehnički vjesnik, 21 (3), 567-582. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/123328
MLA 8th Edition
Poropat, Amorino. "Pojmovnik ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene." Tehnički vjesnik, vol. 21, br. 3, 2014, str. 567-582. https://hrcak.srce.hr/123328. Citirano 28.02.2020.
Chicago 17th Edition
Poropat, Amorino. "Pojmovnik ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene." Tehnički vjesnik 21, br. 3 (2014): 567-582. https://hrcak.srce.hr/123328
Harvard
Poropat, A. (2014). 'Pojmovnik ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene', Tehnički vjesnik, 21(3), str. 567-582. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/123328 (Datum pristupa: 28.02.2020.)
Vancouver
Poropat A. Pojmovnik ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene. Tehnički vjesnik [Internet]. 2014 [pristupljeno 28.02.2020.];21(3):567-582. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/123328
IEEE
A. Poropat, "Pojmovnik ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene", Tehnički vjesnik, vol.21, br. 3, str. 567-582, 2014. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/123328. [Citirano: 28.02.2020.]
Puni tekst: engleski, pdf (2 MB) str. 567-582 preuzimanja: 522* citiraj
APA 6th Edition
Poropat, A. (2014). Glossary of hospitality and tourism industry construction in the hierarchy, classification and shaping of units of purpose. Tehnički vjesnik, 21 (3), 567-582. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/123328
MLA 8th Edition
Poropat, Amorino. "Glossary of hospitality and tourism industry construction in the hierarchy, classification and shaping of units of purpose." Tehnički vjesnik, vol. 21, br. 3, 2014, str. 567-582. https://hrcak.srce.hr/123328. Citirano 28.02.2020.
Chicago 17th Edition
Poropat, Amorino. "Glossary of hospitality and tourism industry construction in the hierarchy, classification and shaping of units of purpose." Tehnički vjesnik 21, br. 3 (2014): 567-582. https://hrcak.srce.hr/123328
Harvard
Poropat, A. (2014). 'Glossary of hospitality and tourism industry construction in the hierarchy, classification and shaping of units of purpose', Tehnički vjesnik, 21(3), str. 567-582. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/123328 (Datum pristupa: 28.02.2020.)
Vancouver
Poropat A. Glossary of hospitality and tourism industry construction in the hierarchy, classification and shaping of units of purpose. Tehnički vjesnik [Internet]. 2014 [pristupljeno 28.02.2020.];21(3):567-582. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/123328
IEEE
A. Poropat, "Glossary of hospitality and tourism industry construction in the hierarchy, classification and shaping of units of purpose", Tehnički vjesnik, vol.21, br. 3, str. 567-582, 2014. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/123328. [Citirano: 28.02.2020.]

Sažetak
Primijenjena je genetička i komparativna metoda razrade pojmovnika ugostiteljske i turističke gradnje kroz tri razine namjenskih parcela u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene. Ostvareni rezultati su pojmovnik građevina ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji namjenskih parcela od najveće planerske zone, planerskog bloka do najmanje planerske čestice i njihove klasifikacije u identifikaciji pojmova bez ponavljanja i oblikovanja namjena u svojstvu radnog prostora, kreativnosti, funkcionalnosti i sklada. Pojmovnik jedinica namjene ugostiteljske i turističke gradnje je jedno strukturno pravilo prostornog planiranja i znanstveni je doprinos tehničkim znanostima u polju arhitekture i urbanizma.

Ključne riječi
hijerarhija; klasifikacija; oblikovanje namjena; pojmovni građevina; ugostiteljske i turistička gradnja

Hrčak ID: 123328

URI
https://hrcak.srce.hr/123328

[engleski]

Posjeta: 1.078 *