hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA

Iris Mrđa ; Admiral d.o.o.
Metod Šuligoj   ORCID icon orcid.org/0000-0001-8877-6388 ; Univerza na Primorskem

Puni tekst: hrvatski, pdf (316 KB) str. 105-124 preuzimanja: 187* citiraj
APA 6th Edition
Mrđa, I. i Šuligoj, M. (2016). KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA. Ekonomska misao i praksa, (1), 105-124. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/160052
MLA 8th Edition
Mrđa, Iris i Metod Šuligoj. "KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA." Ekonomska misao i praksa, vol. , br. 1, 2016, str. 105-124. https://hrcak.srce.hr/160052. Citirano 11.12.2019.
Chicago 17th Edition
Mrđa, Iris i Metod Šuligoj. "KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA." Ekonomska misao i praksa , br. 1 (2016): 105-124. https://hrcak.srce.hr/160052
Harvard
Mrđa, I., i Šuligoj, M. (2016). 'KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA', Ekonomska misao i praksa, (1), str. 105-124. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/160052 (Datum pristupa: 11.12.2019.)
Vancouver
Mrđa I, Šuligoj M. KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA. Ekonomska misao i praksa [Internet]. 2016 [pristupljeno 11.12.2019.];(1):105-124. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/160052
IEEE
I. Mrđa i M. Šuligoj, "KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA", Ekonomska misao i praksa, vol., br. 1, str. 105-124, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/160052. [Citirano: 11.12.2019.]

Sažetak
U danom istraživanju proučavamo (organizacijsku) kulturu turističke djelatnosti destinacije Portorož (Slovenija). U prvom dijelu predstavljamo teoriju na području organizacijske kulture, kulture djelatnosti te turističke organizacijske kulture hrvatskih, slovenskih i stranih autora. U drugom se dijelu posvećujemo vlastitom istraživanju gdje cjelovito proučavamo (organizacijsku) kulturu djelatnosti, koju čine sljedeće djelatnosti: hotelijerstvo, ugostiteljstvo, kockarnice i turističke agencije. Za potrebe usporedbe djelatnosti upotrijebili smo neparametarske testove: Kruskal-Wallis te dodatno Kruskal-Wallis 1-way ANOVA (k samples) test. Najznačajnije razlike pokazale su se između kockarnica i turističkih agencija (u osam tvrdnji od ukupnih jedanaest), dok ih se najmanje može uočiti između hotelijerstva i ugostiteljstva (kod jedne tvrdnje).

Ključne riječi
turizam; organizacijska kultura; organizacijska kultura djelatnosti; destinacija

Hrčak ID: 160052

URI
https://hrcak.srce.hr/160052

Posjeta: 335 *