hrcak mascot   Srce   HID

Izlaganje sa skupa

POVEĆANJE PROIZVODNJE MALIH PREŽIVAČA U NOVIM FEDERALNIM DRŽAVAMA NJEMAČKE: UZROCI, TENDENCIJE I IZGLEDI

H.J. Schwartz ; Livestock Ecology Section, Institute of Basic Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Humboldt University of Berlin,Berlin, Germany

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 345-355 preuzimanja: 54* citiraj
APA 6th Edition
Schwartz, H.J. (1996). POVEĆANJE PROIZVODNJE MALIH PREŽIVAČA U NOVIM FEDERALNIM DRŽAVAMA NJEMAČKE: UZROCI, TENDENCIJE I IZGLEDI. Stočarstvo, 50 (5), 345-355. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/164547
MLA 8th Edition
Schwartz, H.J.. "POVEĆANJE PROIZVODNJE MALIH PREŽIVAČA U NOVIM FEDERALNIM DRŽAVAMA NJEMAČKE: UZROCI, TENDENCIJE I IZGLEDI." Stočarstvo, vol. 50, br. 5, 1996, str. 345-355. https://hrcak.srce.hr/164547. Citirano 09.05.2021.
Chicago 17th Edition
Schwartz, H.J.. "POVEĆANJE PROIZVODNJE MALIH PREŽIVAČA U NOVIM FEDERALNIM DRŽAVAMA NJEMAČKE: UZROCI, TENDENCIJE I IZGLEDI." Stočarstvo 50, br. 5 (1996): 345-355. https://hrcak.srce.hr/164547
Harvard
Schwartz, H.J. (1996). 'POVEĆANJE PROIZVODNJE MALIH PREŽIVAČA U NOVIM FEDERALNIM DRŽAVAMA NJEMAČKE: UZROCI, TENDENCIJE I IZGLEDI', Stočarstvo, 50(5), str. 345-355. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/164547 (Datum pristupa: 09.05.2021.)
Vancouver
Schwartz HJ. POVEĆANJE PROIZVODNJE MALIH PREŽIVAČA U NOVIM FEDERALNIM DRŽAVAMA NJEMAČKE: UZROCI, TENDENCIJE I IZGLEDI. Stočarstvo [Internet]. 1996 [pristupljeno 09.05.2021.];50(5):345-355. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/164547
IEEE
H.J. Schwartz, "POVEĆANJE PROIZVODNJE MALIH PREŽIVAČA U NOVIM FEDERALNIM DRŽAVAMA NJEMAČKE: UZROCI, TENDENCIJE I IZGLEDI", Stočarstvo, vol.50, br. 5, str. 345-355, 1996. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/164547. [Citirano: 09.05.2021.]

Sažetak
Poduzeća za uzgoj stoke u novim federalnim državama bivše lstočne Njemačke doživjela su dramatične strukturne promjene tijekom zadnjih šest godina. Populacije ovaca pale su najmanje od jedne trećine razine prije 1989. Mnoga velika poduzeća za proizvodnju vune i ovčetine potpuno su nestale dok je porasla specijalizirana proizvodnja povezana izravno s tržištem proizvoda poput janjećih kobasica, dimljenog mesa,sagova od ovčje kože, pusta itd. Biološki proizvedena janjetina ima ograničeno tržiste u dječjoj hrani. Za uzgatelje ovaca najbrži oblik rasta bilo je uzimanje zemlje u zakup sto je pružalo prihvaljiv prihod od zemlje prilično ograničenim proizvodnim potencijalom. Taj je razvoj, međutim, čini se dosegao svoj vrhunac, te se sada stabilizirao ili počeo padati budući da se smanjuje javno trošenje na programe okoliša. Očekuje se dalji pad broja ovaca, što bi mogao dovesti do kritične nestašice životinja na raznim otvorenim pašnjacima, od velike ekološke vrijednosti ali ekonomski nevažnih. Ulažu se napori za razvoj ekstenzivnih sistema paše što omogućuje pravilno održavanje krajolika sa smanjenim brojem životinja i troškovima proizvodnje.

Hrčak ID: 164547

URI
https://hrcak.srce.hr/164547

[engleski]

Posjeta: 137 *