Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Vlažna bakterijska trulež gomolja krumpira

Ivana Križanac orcid id orcid.org/0000-0001-9185-8341 ; HCPHS - Zavod za zaštitu bilja
Jelena Plavec ; HCPHS - Zavod za zaštitu bilja


Puni tekst: hrvatski pdf 1.962 Kb

str. 354-356

preuzimanja: 475

citiraj


Sažetak

Vlažnu bakterijsku trulež gomolja krumpira uzrokuje više vrsta fitopatogenih bakterija iz rodova Pectobacterium i Dickeya. Simptomi bolesti su trulež gomolja ili trulež baze stabljike i venuće biljke krumpira. Razvoju bolesti u polju pogoduju visoke temperature i vlažnost tla, a do simptomi se mogu pojaviti i tek u skladištu.

Ključne riječi

krumpir; vlažna bakterijska trulež

Hrčak ID:

169021

URI

https://hrcak.srce.hr/169021

Datum izdavanja:

1.5.2013.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.118 *