Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj

Katarina Krstulović ; Visoka škola za menadžment i dizajn - Aspira, Split, Hrvatska
Živana Sunara ; Visoka škola za menadžment i dizajn - Aspira, Split, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 344 Kb

str. 33-38

preuzimanja: 1.316

citiraj


Sažetak

Čovjek je razvojem žudio za što boljom i kvalitetnijom prehranom. Samim tim mijenjao se i način pripremanja hrane i pića, poprimajući nove i inovativnije oblike. Kombinacija tradicije i novih ideja prerasli su u kulinarsko umijeće, tj. gastronomiju. Iako se gastronomija smatra jednom od novijih disciplina vezanih za hranu, turizam, ugostiteljstvo i menadžment, njezini početci sežu daleko u povijest. Ipak, možemo reći da je posljednjih desetljeća gastronomija doživjela najveći uzlet. Gastronomija kao važan segment turizma sve više dobiva na svom značaju te postaje treći po redu motiv dolaska turista iz stranih zemalja u Republiku Hrvatsku. Navedeni podatci govore u prilog koliko je jačanje gastronomske scene važno za razvoj hrvatskog turizma u budućnosti. Pomoću zanimljive gastronomske ponude koja će u sebi imati segment novih iskustava i doživljaja možemo graditi imidž Hrvatske kao važne gastronomske destinacije.

Ključne riječi

turizam; gastronomija; novi trendovi

Hrčak ID:

182983

URI

https://hrcak.srce.hr/182983

Datum izdavanja:

12.6.2017.

Posjeta: 2.672 *