Utjecaj jalovine i vrste cementa na trajnost samougrađujućeg betona
Ksenija Janković
orcid.org/0000-0003-3744-3799
; IMS Institute, Bul. vojvode Mišića 43, 11 000 Belgrade, Serbia
Nenad Šušić
; IMS Institute, Bul. vojvode Mišića 43, 11 000 Belgrade, Serbia
Marko Stojanović
; IMS Institute, Bul. vojvode Mišića 43, 11 000 Belgrade, Serbia
Dragan Bojović
; IMS Institute, Bul. vojvode Mišića 43, 11 000 Belgrade, Serbia
Ljiljana Lončar
; IMS Institute, Bul. vojvode Mišića 43, 11 000 Belgrade, Serbia
APA 6th Edition Janković, K., Šušić, N., Stojanović, M., Bojović, D. & Lončar, Lj. (2017). Utjecaj jalovine i vrste cementa na trajnost samougrađujućeg betona. Tehnički vjesnik, 24 (3), 957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
MLA 8th Edition Janković, Ksenija, et al. "Utjecaj jalovine i vrste cementa na trajnost samougrađujućeg betona." Tehnički vjesnik, vol. 24, no. 3, 2017, pp. 957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800. Accessed 23 Apr. 2021.
Chicago 17th Edition Janković, Ksenija, Nenad Šušić, Marko Stojanović, Dragan Bojović and Ljiljana Lončar. "Utjecaj jalovine i vrste cementa na trajnost samougrađujućeg betona." Tehnički vjesnik 24, no. 3 (2017): 957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
Harvard Janković, K., et al. (2017). 'Utjecaj jalovine i vrste cementa na trajnost samougrađujućeg betona', Tehnički vjesnik, 24(3), pp. 957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
Vancouver Janković K, Šušić N, Stojanović M, Bojović D, Lončar Lj. Utjecaj jalovine i vrste cementa na trajnost samougrađujućeg betona. Tehnički vjesnik [Internet]. 2017 [cited 2021 April 23];24(3):957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
IEEE K. Janković, N. Šušić, M. Stojanović, D. Bojović and Lj. Lončar, "Utjecaj jalovine i vrste cementa na trajnost samougrađujućeg betona", Tehnički vjesnik, vol.24, no. 3, pp. 957-962, 2017. [Online]. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
APA 6th Edition Janković, K., Šušić, N., Stojanović, M., Bojović, D. & Lončar, Lj. (2017). The influence of tailings and cement type on durability properties of self-compacting concrete. Tehnički vjesnik, 24 (3), 957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
MLA 8th Edition Janković, Ksenija, et al. "The influence of tailings and cement type on durability properties of self-compacting concrete." Tehnički vjesnik, vol. 24, no. 3, 2017, pp. 957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800. Accessed 23 Apr. 2021.
Chicago 17th Edition Janković, Ksenija, Nenad Šušić, Marko Stojanović, Dragan Bojović and Ljiljana Lončar. "The influence of tailings and cement type on durability properties of self-compacting concrete." Tehnički vjesnik 24, no. 3 (2017): 957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
Harvard Janković, K., et al. (2017). 'The influence of tailings and cement type on durability properties of self-compacting concrete', Tehnički vjesnik, 24(3), pp. 957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
Vancouver Janković K, Šušić N, Stojanović M, Bojović D, Lončar Lj. The influence of tailings and cement type on durability properties of self-compacting concrete. Tehnički vjesnik [Internet]. 2017 [cited 2021 April 23];24(3):957-962. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
IEEE K. Janković, N. Šušić, M. Stojanović, D. Bojović and Lj. Lončar, "The influence of tailings and cement type on durability properties of self-compacting concrete", Tehnički vjesnik, vol.24, no. 3, pp. 957-962, 2017. [Online]. https://doi.org/10.17559/TV-20160304113800
Abstracts Da bi se ispitala razlika u kemijskom sastavu i mogućnost primjene jalovine iz rudnika u proizvodnji žbuke i betona uzeti su uzorci s deponija i direktno iz proizvodnje. Nijedan uzorak nije pokazao pucolansku aktivnost. Iz tog razloga, ovaj materijal je moguće koristiti samo kao dkelimičnu zamenu za agregat. U ovom radu je prikazana mogućnost uporabe jalovina u samougrađujućem betonu pripremljenim s portland cementom i sulfatno otpornim cementom. Ispitivani su betonski uzorci u kojima je frakcija agregata 0/4 mm zamijenjena s 10 i 20 % jalovine. Kao pokazatelj trajnosti betona uzete su otpornosti prema zamrzavanju i odmrzavanju sa i bez soli za odmrzavanje.