hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Temperatura adaptacije i ishrana

S. Galineo ; Fiziološki zavod Prirodno-matematičkog fakulteta, Beograd

Puni tekst: srpski, pdf (4 MB) str. 295-301 preuzimanja: 29* citiraj
APA 6th Edition
Galineo, S. (1955). Temperatura adaptacije i ishrana. Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 6 (4), 295-301. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/186534
MLA 8th Edition
Galineo, S.. "Temperatura adaptacije i ishrana." Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, vol. 6, br. 4, 1955, str. 295-301. https://hrcak.srce.hr/186534. Citirano 16.10.2019.
Chicago 17th Edition
Galineo, S.. "Temperatura adaptacije i ishrana." Arhiv za higijenu rada i toksikologiju 6, br. 4 (1955): 295-301. https://hrcak.srce.hr/186534
Harvard
Galineo, S. (1955). 'Temperatura adaptacije i ishrana', Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 6(4), str. 295-301. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/186534 (Datum pristupa: 16.10.2019.)
Vancouver
Galineo S. Temperatura adaptacije i ishrana. Arh Hig Rada Toksikol. [Internet]. 1955 [pristupljeno 16.10.2019.];6(4):295-301. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/186534
IEEE
S. Galineo, "Temperatura adaptacije i ishrana", Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, vol.6, br. 4, str. 295-301, 1955. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/186534. [Citirano: 16.10.2019.]

Sažetak
Pokazano je, da odrasli beli pacovi. mužjaci, hranjeni ad libitum slaninom, ribljim mesom i škrobom, troše više hrane, kad su adaptirani na temperaturu okoline od oko 0°C, nego kad su adaptirani na oko 25°C. Iako u ovim eksperimentima mast pretstavlja najveći izvor kalorija za pacova i u toploj i u hladnoj sredini, pri slobodnom izboru hrane životinje troše u hladnoj sredini pored više masti i više belančevina nego u toploj sredini.

Hrčak ID: 186534

URI
https://hrcak.srce.hr/186534

[engleski]

Posjeta: 70 *