hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Quality assurance for analitical dairy laboratories

Šimun Zamberlin ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Neven Antunac
Dubravka Samaržija
Iva Horvat
Nataša Mikulec
Zrinka Kuliš

Puni tekst: hrvatski, pdf (348 KB) str. 139-153 preuzimanja: 3.586* citiraj
APA 6th Edition
Zamberlin, Š., Antunac, N., Samaržija, D., Horvat, I., Mikulec, N. i Kuliš, Z. (2005). Osiguranje kvalitete rezultata analiza analitičkih mljekarskih laboratorija. Mljekarstvo, 55 (2), 139-153. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/1491
MLA 8th Edition
Zamberlin, Šimun, et al. "Osiguranje kvalitete rezultata analiza analitičkih mljekarskih laboratorija." Mljekarstvo, vol. 55, br. 2, 2005, str. 139-153. https://hrcak.srce.hr/1491. Citirano 25.02.2020.
Chicago 17th Edition
Zamberlin, Šimun, Neven Antunac, Dubravka Samaržija, Iva Horvat, Nataša Mikulec i Zrinka Kuliš. "Osiguranje kvalitete rezultata analiza analitičkih mljekarskih laboratorija." Mljekarstvo 55, br. 2 (2005): 139-153. https://hrcak.srce.hr/1491
Harvard
Zamberlin, Š., et al. (2005). 'Osiguranje kvalitete rezultata analiza analitičkih mljekarskih laboratorija', Mljekarstvo, 55(2), str. 139-153. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/1491 (Datum pristupa: 25.02.2020.)
Vancouver
Zamberlin Š, Antunac N, Samaržija D, Horvat I, Mikulec N, Kuliš Z. Osiguranje kvalitete rezultata analiza analitičkih mljekarskih laboratorija. Mljekarstvo [Internet]. 2005 [pristupljeno 25.02.2020.];55(2):139-153. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/1491
IEEE
Š. Zamberlin, N. Antunac, D. Samaržija, I. Horvat, N. Mikulec i Z. Kuliš, "Osiguranje kvalitete rezultata analiza analitičkih mljekarskih laboratorija", Mljekarstvo, vol.55, br. 2, str. 139-153, 2005. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/1491. [Citirano: 25.02.2020.]

Sažetak
Quality evaluation of analytical laboratories must be estimated through accuracy, precision and traceability of measurement results. In European countries, acceptable analytical results are those which come from accredited laboratories (EN ISO/IEC 17025:2000). This paper presents examples of traceability, measurement uncertainty, inner quality control and control through the interlaboratory proficiency testing of results for milk fat. Also it demonstrates proficiency testing organization of results for fat, protein, lactose and somatic cells in milk.

Ključne riječi
traceability; measurement uncertainty; comparation of measurement results

Hrčak ID: 1491

URI
https://hrcak.srce.hr/1491

[hrvatski]

Posjeta: 4.248 *