hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Tehnika mužnje

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (560 KB) str. 55-60 preuzimanja: 698* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1957). Tehnika mužnje. Mljekarstvo, 7 (3), 55-60. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/57633
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Tehnika mužnje." Mljekarstvo, vol. 7, br. 3, 1957, str. 55-60. https://hrcak.srce.hr/57633. Citirano 15.01.2021.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Tehnika mužnje." Mljekarstvo 7, br. 3 (1957): 55-60. https://hrcak.srce.hr/57633
Harvard
Sabadoš, D. (1957). 'Tehnika mužnje', Mljekarstvo, 7(3), str. 55-60. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/57633 (Datum pristupa: 15.01.2021.)
Vancouver
Sabadoš D. Tehnika mužnje. Mljekarstvo [Internet]. 1957 [pristupljeno 15.01.2021.];7(3):55-60. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57633
IEEE
D. Sabadoš, "Tehnika mužnje", Mljekarstvo, vol.7, br. 3, str. 55-60, 1957. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/57633. [Citirano: 15.01.2021.]

Sažetak
Mužnju se može posmatrati s više gledišta, sa šireg i užeg. Ako izostavimo razmatranja o organizaciji mužnje, o mjestu i vrsti mužnje, o građi vimena i lučenju mlijeka, o pripremi muzare i vimena s obzirom na čistoću i spuštanje mlijeka, o kvaliteti, pripremi i opremi muzača, o priboru za mužnju, te o sredstvima i načinu održavanja njegove čistoće itd, moći ćemo se pobliže upoznati s mužnjom u najužem smislu toga pojma. Obično se pod mužnjom razumije sam način obavljanja mužnje ili tehnički postupak koji se upotrebljuje kod ispražnjenja vimena u svrhu dobivanja mlijeka za ljudsku prehranu.

Ključne riječi
mužnja; tehnika mužnje

Hrčak ID: 57633

URI
https://hrcak.srce.hr/57633

Posjeta: 928 *