hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Kefir

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 25-34 preuzimanja: 1.408* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1958). Kefir. Mljekarstvo, 8 (2), 25-34. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/64752
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Kefir." Mljekarstvo, vol. 8, br. 2, 1958, str. 25-34. https://hrcak.srce.hr/64752. Citirano 21.01.2021.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Kefir." Mljekarstvo 8, br. 2 (1958): 25-34. https://hrcak.srce.hr/64752
Harvard
Sabadoš, D. (1958). 'Kefir', Mljekarstvo, 8(2), str. 25-34. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/64752 (Datum pristupa: 21.01.2021.)
Vancouver
Sabadoš D. Kefir. Mljekarstvo [Internet]. 1958 [pristupljeno 21.01.2021.];8(2):25-34. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/64752
IEEE
D. Sabadoš, "Kefir", Mljekarstvo, vol.8, br. 2, str. 25-34, 1958. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/64752. [Citirano: 21.01.2021.]

Sažetak
Po svojem porijeklu kefir je nacionalni mliječni proizvod gorštačkih tatarskih plemena sjevernog Kavkaza (Sjeverna Osetija), gdje i danas predstavlja veoma cijenjenu svakodnevnu vrstu hrane. Iz ovog područja raširio se je postepeno po cijeloj Europi, a poznat je i izvan nje. U prvotnom obliku pripremao se od pradavnih vremena iz mlijeka držanog u drvenim bačvama ili kožnatim mješinama, koje se nisu nikad potpuno praznile, nego su se uvijek nadopunjavale novim količinama mlijeka.

Ključne riječi
kefir; proizvodnja krefira

Hrčak ID: 64752

URI
https://hrcak.srce.hr/64752

Posjeta: 2.298 *