hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Sušite krmu na napravama

Milan Šlezić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (458 KB) str. 164-167 preuzimanja: 650* citiraj
APA 6th Edition
Šlezić, M. (1960). Sušite krmu na napravama. Mljekarstvo, 10 (7), 164-167. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/65412
MLA 8th Edition
Šlezić, Milan. "Sušite krmu na napravama." Mljekarstvo, vol. 10, br. 7, 1960, str. 164-167. https://hrcak.srce.hr/65412. Citirano 23.01.2021.
Chicago 17th Edition
Šlezić, Milan. "Sušite krmu na napravama." Mljekarstvo 10, br. 7 (1960): 164-167. https://hrcak.srce.hr/65412
Harvard
Šlezić, M. (1960). 'Sušite krmu na napravama', Mljekarstvo, 10(7), str. 164-167. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/65412 (Datum pristupa: 23.01.2021.)
Vancouver
Šlezić M. Sušite krmu na napravama. Mljekarstvo [Internet]. 1960 [pristupljeno 23.01.2021.];10(7):164-167. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/65412
IEEE
M. Šlezić, "Sušite krmu na napravama", Mljekarstvo, vol.10, br. 7, str. 164-167, 1960. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/65412. [Citirano: 23.01.2021.]

Sažetak
Proizvodnja kvalitetnog sijena zavisi o vrsti krmnog bilja (leguminoze sadržavaju više nego trave bjelančevina i rudnih tvari), o dobi košnje (mlade biljke sadržavaju više bjelančevina, pa osušene su zapravo koncentrat koji se mljeven miješa s krepkom krmom za mlade svinje i perad). Međutim, ako se zelena krma pravilno ne osuši i spremi, nastaju veći gubici u količini i hranjivim sastavinama, pogotovo kod leguminoza. Same leguminoze i smjese najteže je sušiti, a da ne nastanu veći gubici.

Ključne riječi
krma; sušenje krme; hranidba krava

Hrčak ID: 65412

URI
https://hrcak.srce.hr/65412

Posjeta: 784 *