Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Klorirani ugljikovodici u sirovom mlijeku u Sloveniji

Marina Komar ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Marjan Milohnoja


Puni tekst: hrvatski pdf 483 Kb

str. 137-142

preuzimanja: 435

citiraj


Sažetak

Još unazad više od 20 godina glavni problemi u higijeni mlijeka bili su proizvodnja mlijeka: (1) koje neće sadržavati patogene mikroorganizme (prouzrokovače zoonoza i trovače hrane odnosno njihove toksine); (2) koje će sadržavati što manje običnih saprofitnih mikroorganizama (tzv. kontaminanata); i (3) koje neće biti onečišćeno grubom nečistoćom ili drugim primjesama (krv, gnoj i si.).

Ključne riječi

sirovo mlijeko; klorirani ugljikovodici

Hrčak ID:

66258

URI

https://hrcak.srce.hr/66258

Datum izdavanja:

2.6.1972.

Posjeta: 803 *