Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Pasterizacija mlijeka i vrhnja infra-crvenim zrakama

Silvija Miletić ; Poljoprivredni fakultet, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 293 Kb

str. 16-17

preuzimanja: 427

citiraj


Sažetak

Pred deset godina objavili su Keilling, Barret i Bidan rezultate ispitivanja efikasnosti pasterizacije mlijeka i vrhnja infra-crvenim zrakama. Pasterizacija je provedena u laboratorijskim (uređaj kapaciteta 60 lit./ sat) i industrijskim (uređaj kapaciteta 1.000 lit./sat) uvjetima, a kontrola efikasnosti pasterizacije izvršena je određivanjem ukupnog broja mikroorganizama, broja mikroorganizama mliječno-kiselog vrenja i broja B. coli u 1 ccm pasteriziranog mlijeka te utvrđivanjem da li je uništena fosfataza.

Ključne riječi

mlijeko; vrhnje; pasterizacija; infra-crvene zrake

Hrčak ID:

66613

URI

https://hrcak.srce.hr/66613

Datum izdavanja:

2.2.1961.

Posjeta: 898 *