Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Praćenje količine kalcija i fosfora u toku izrade trapista

Matilda Grüner ; Laboratorij za analizu životnih namirnica, Biotehnološki odjel, Tehnološki fakultet, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 513 Kb

str. 9-14

preuzimanja: 762

citiraj


Sažetak

U racionalnoj prehrani svakodnevno uzimanje sira opskrbljuje organizam glavnim hranjivim sastojcima. Sir je bogat izvor nekih supstanca, koje manjkaju u našoj prehrani baziranoj pretežno na ugljikohidratima. To vrijedi naročito za kalcij. Količina kalcija i fosfora u različitim sirevima znatno varira, zavisno o vrsti mlijeka, o načinu sirenja, količini sirila, brzini sirenja, te temperaturi sirenja.

Ključne riječi

trapist; kalcij; fosfor

Hrčak ID:

66895

URI

https://hrcak.srce.hr/66895

Datum izdavanja:

2.1.1966.

Posjeta: 1.159 *