hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.65 No.2

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.65 No.2
Datum izdavanja: Travanj 2015.

Objavljen na Hrčku: 16.04.2015.
Sadržaj Puni tekst
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fermentaciju mlijeka bifidobakterijama (str.71-80) hrvatskipdf 573 KB
Effect of high intensity ultrasound on the milk fermentation by bifidobacteria (str.71-80)  
Anamarija Ljubić, Anita Jurić, Katarina Lisak Jakopović
Pregledni rad
 
Devino mlijeko i proizvodi od devinog mlijeka (str.81-90)  
Camel milk and milk products (str.81-90) engleskipdf 589 KB
Andreja Brezovečki, Mateja Čagalj, Zrinka Filipović Dermit, Nataša Mikulec, Darija Bendelja Ljoljić, Neven Antunac
Pregledni rad
 
Jedan pristup u primjeni multivarijantne statističke kontrole procesa u analizi kvalitete sireva (str.91-100)  
One approach in using multivariate statistical process control in analyzing cheese quality (str.91-100) engleskipdf 685 KB
Ilija Djekic, Jelena Miocinovic, Boris Pisinov, Snezana Ivanovic, Nada Smigic, Igor Tomasevic
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj sirila na kvalitetu paškog sira (str.101-110) hrvatskipdf 1 MB
Influence of the rennet type on the quality of Pag Island cheese (Croatian: Paški sir) (str.101-110)  
Fabijan Oštarić, Neven Antunac, Zvonimir Prpić, Nataša Mikulec
Izvorni znanstveni članak
 
Genetska povezanost između životne proizvodnje mlijeka, dugovječnosti i proizvodnje mlijeka u prvoj laktaciji smeđe pasmine goveda u Sloveniji (str.111-120)  
Genetic relationship between the lifetime milk production, longevity and first lactation milk yield in Slovenian Brown cattle breed (str.111-120) engleskipdf 1 MB
Janez Jenko, Tomaž Perpar, Milena Kovač
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj različitih koncentracija askorbinske kiseline i glukoza oksidaze na preživljavanje probiotičkih bakterija i na fizikalna i senzorska svojstva u simbiotičkom sladoledu (str.121-129)  
Effects of ascorbic acid and glucose oxidase levels on the viability of probiotic bacteria and the physical and sensory characteristics in symbiotic ice-cream (str.121-129) engleskipdf 629 KB
M. B. Akın, F. Dasnik
Izvorni znanstveni članak
 
Preživljavanje bakterije Listeria monocytogenes u Ayranu, tradicionalnom turskom fermentiranom napitku (str.130-137)  
Survival of Listeria monocytogenes in Ayran, a traditional Turkish fermented drink (str.130-137) engleskipdf 594 KB
Levent Akkaya, Recep Kara, Raziye Muduroglu, Osman Sagdic
Izvorni znanstveni članak
 
Odnos broja somatskih stanica i sastav i koagulacijska svojstva ovčjeg mlijeka (str.138-143)  
Relationship of somatic cell count and composition and coagulation properties of ewe’s milk (str.138-143) engleskipdf 560 KB
Javier Caballero Villalobos, Ana I. Garzón Sigler, Bonastre Oliete, Ramón Arias Sánchez, Lorena Jiménez, Nieves Núñez Sánchez, Andrés L. Martínez Marín
Prethodno priopćenje
 
Posjeta: 8.304 *