hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.62 No.1

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.62 No.1
Datum izdavanja: Ožujak 2012.

Objavljen na Hrčku: 16.03.2012.
Sadržaj Puni tekst
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka, ultrazvuka i pulsirajućeg električnog polja na sastojke i svojstva mlijeka (str.3-13) hrvatskipdf 188 KB
Effect of high hydrostatic pressure, ultrasound and pulsed electric fields on milk composition and characteristics (str.3-13)  
Irena Jeličić, Katarina Lisak, Rajka Božanić
Pregledni rad
 
Procjena količine aflatoksina M1 u sirovom ovčjem mlijeku za upotrebu u proizvodnji Istarskog sira (str.14-23)  
Assessment of aflatoxin M1 levels in ewe’s raw milk used for the production of Istrian cheese (str.14-23) engleskipdf 239 KB
Lejla Duraković, Mirna Mrkonjić-Fuka, Andrea Skelin, Senadin Duraković, Sulejman Redžepović
Izvorni znanstveni članak
 
Šifova baza: Kemijski agens visokog afiniteta za smanjenje koncentracije aflatoksina M1 u umjetno kontaminiranom sirovom mlijeku (str.24-34)  
Schiff base: A high affinity chemical agent to decrease the concentration of aflatoxin M1 in raw milk contaminated artificially (str.24-34) engleskipdf 300 KB
Lejla Duraković, Alma Tudić, Frane Delaš, Katarina Huić-Babić
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj uzgojnog područja, stadija laktacije i stada na neke odlike mliječnosti paške ovce (str.35-42) hrvatskipdf 679 KB
The effect of breeding area, stage of lactation and herd on milk yield traits of Pag sheep (str.35-42)  
Zdravko Barać, Boro Mioč, Marija Špehar
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodno-ekonomska obilježja ovčarske proizvodnje na otoku Pagu (str.43-52) hrvatskipdf 137 KB
Production and economic characteristics of sheep production on the island of Pag (str.43-52)  
Josip Gugić, Boro Mioč, Marina Krvavica, Ivo Grgić, Ante Čemeljić
Izvorni znanstveni članak
 
Identifikacija i enzimatska karakterizacija kvasaca izoliranih iz Erzincan tulum sira (str.53-61)  
Identification and enzymatic characterization of the yeasts isolated from Erzincan tulum cheese (str.53-61) engleskipdf 148 KB
S. Karasu-Yalcin, S. Senses-Ergul, Z. Yesim Ozbas
Izvorni znanstveni članak
 
Procjena dobrobiti mliječnih krava držanih na vezu (str.62-67)  
Welfare assessment of dairy cows housed in a tie-stall system (str.62-67) engleskipdf 173 KB
Marija Vučemilo, Kristina Matković, Igor Štoković, Saša Kovačević, Marijan Benić
Kratko priopćenje
 
Posjeta: 10.813 *