Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Informatologia

logo Informatologia

INFORMATOLOGIA je znanstveno-stručni časopis koji se bavi općom i posebnom problematikom znanstvenog polja informacijskih znanosti. INFORMATOLOGIA objavljuje znanstvene i stručne radove iz područja društvenih i humanističkih znanosti, znanstveno polje informacijskih i komunikacijskih znanosti koji se odnose na teoriju, tehnologiju i praksu informacija i komunikacija, edukaciju, komunikologiju, novinarstvo, odnose s javnostima, medijsku i vizualnu komunikaciju, organizaciju i translatologiju, filozofiju, sociologiju, umjetnost, kao i radove iz srodnih znanstvenih područja. INFORMATOLOGIA izlazi preko trideset godina i okuplja istaknute stručnjake sa područja informacijskih i komunikoloških znanosti. Časopis izlazi četiri puta godišnje i objavljuje znanstvene radove (izvorne znanstvene radove, predhodna priopćenja, pregledne radove, izlaganja sa znanstvenih skupova) kao i stručne radove, prikaze, preporuke, te radove u obliku separata, tzv. INFORMATOLOGIA Separati Speciale. Časopis je arhiviran u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, samo znanstveni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1969.
  • Učestalost izlaženja: 4
  • Područja pokrivanja: Informacijske i komunikacijske znanosti, Društvene znanosti, Ekonomija, Pravo, Politologija, Sociologija, Interdisciplinarne društvene znanosti
  • Uključen u Hrčak: 13.02.2007.
  • Prava korištenja: INFORMATOLOGIA je časopis u otvorenom pristupu. Sadržaj časopisa u cjelosti je besplatno dostupan. Korisnici smiju čitati, preuzimati, kopirati, distribuirati, tiskati, pretraživati ili stavljati poveznice na materijal te mijenjati, preoblikovati i prerađivati materijal ili ga koristiti na druge zakonite načine, sve dok odgovarajuće citiraju izvornik, sukladno CC BY-NC licenci. Autori zadržavaju autorska prava za članke objavljene u časopisu, no svojim pristankom na objavljivanje daju časopisu pravo prvog objavljivanja u tiskanom te elektroničkom formatu. Radove objavljene u časopisu INFORMATOLOGIA dozvoljeno je pohranjivati u institucijske i tematske repozitorije uz osiguravanje poveznica na web stranice Hrčka.