Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Pannoniana : Časopis za humanističke znanosti

logo Pannoniana : Časopis za humanističke znanosti

Časopis Pannoniana znanstvena je publikacija čiji je izdavač Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Izlazi jednom godišnje i objavljuje radove koji doprinose spoznajama iz humanističkih znanosti, ali i one koji imaju interdisciplinaran i multidisciplinaran karakter. Radovi trebaju biti tematski usmjereni na prostor nekadašnje Panonije te poticati međusobni dijalog stručnjaka u humanističkim znanostima. Radovi se mogu temeljiti na kvantitativnim i kvalitativnim istraživanjima te se prihvaćaju radovi koji su usmjereni na različite razine istraživanja (pojedinačni slučajevi, manji i veći uzorci). Primaju se isključivo neobjavljeni radovi.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, svi radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 2016.
  • Učestalost izlaženja: 1
  • Područja pokrivanja: Obrazovne znanosti (psihologija odgoja i obrazovanja, sociologija obrazovanja, politologija obrazovanja, ekonomika obrazovanja, antropologija obrazovanja, neuroznanost i rano učenje, pedagoške discipline), Kroatologija, Interdisciplinarno umjetničko polje, Književnost, Dizajn, Plesna umjetnost i umjetnost pokreta, Primijenjena umjetnost, Likovne umjetnosti, Glazbena umjetnost, Filmska umjetnost (filmske, elektroničke i medijske umjetnosti pokretnih slika), Kazališna umjetnost (scenske i medijske umjetnosti), Interdisciplinarne humanističke znanosti, Religijske znanosti (interdisciplinarno polje), Arheologija, Povijest umjetnosti, Povijest, Filologija, Teologija, Filozofija, Interdisciplinarne društvene znanosti
  • Uključen u Hrčak: 28.11.2016.
  • Prava korištenja: Pannoniana je časopis u otvorenom pristupu. Sadržaj časopisa u cjelosti je besplatno dostupan. Korisnici smiju kopirati i distribuirati materijal te mijenjati, preoblikovati ili prerađivati materijal sve dok citiraju izvornik na odgovarajući način. Ovaj časopis autorima ne naplaćuje nikakve troškove prijave ili objave.