Skoči na glavni sadržaj

Privredna kretanja i ekonomska politika

logo Privredna kretanja i ekonomska politika

Časopis Privredna kretanja i ekonomska politika objavljuje znanstvene i stručne članke iz različitih područja ekonomije koji su, prije svega, fokusirani na analizu hrvatskog gospodarstva i njegovu usporedbu s gospodarstvima drugih zemalja. Dobrodošli su i prilozi koji se bave analizom ekonomskih procesa u zemljama Europske unije i regiji jugoistočne Europe koji sadrže implikacije za hrvatsko gospodarstvo. Prispjeli znanstveni/stručni radovi šalju se na dvije anonimne recenzije. Radovi se objavljuju na hrvatskom ili engleskom jeziku. Časopis objavljuje i prikaze knjiga te osvrte na konferencije, radionice i slične događaje od interesa za stručnu javnost. Objavljeni se članci referiraju u elektroničkim indeksima AEA (American Economic Association) koji su uključeni u JEL na CD-u, e-JEL i EconLit, kao i u bazama ABI/INFORM, DOAJ, EBSCO, International Bibliography of the Social Sciences (IBSS), SCOPUS i Hrčak – Portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske. Publikacija se izdaje polugodišnje. Etičke smjernice: Etička načela kod objavljivanja članaka u časopisu Privredna kretanja i ekonomska politika temelje se na primjerima dobre prakse i kodeksu ponašanja koje je usvojio COPE (COPE’s Best Practice Guidelines for Journal Editors i Code of Conduct for Journal Publishers).

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1991.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Ekonomija
  • Uključen u Hrčak: 21.12.2007.
  • Prava korištenja: Izdavač podržava načelo otvorenog pristupa člancima objavljenim u časopisu Privredna kretanja i ekonomska politika uz obvezu poštivanja autorskih prava. Korisnicima je dopušteno čitanje, učitavanje, fotokopiranje, distribuiranje, ispis, pretraživanje te dijeljenje poveznica punog teksta članaka. Radovi objavljeni u časopisu licencirani su pod Creative Commons licencom BY-NC-ND što znači da se sadržaj može distribuirati uz navođenje autora u nekomercijalne svrhe bez izmjena.
Arhiva

Posjeta: 1.139.226 *