hrcak mascot   Srce   HID

O Hrčku

 

Obavijest
U utorak 26.07.2016. obavit ćemo nadogradnju poslužitelja hrcak.srce.hr. Početak radova planiramo u 06:00, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 2 sata. U tom periodu portal neće biti u funkciji.

Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima (više).

O Hrčku:

Trenutno u Hrčku:
  • Časopisa: 418
  • Objavljenih sveščića: 12.012
  • Ukupno objavljenih radova: 153.289
  • Objavljenih radova s cjelovitim tekstom: 147.725

Portal Hrčak izrađen i radi uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, realiziran je u Srcu, a osnovna ideja potekla je iz Hrvatskog informacijskog i dokumentacijskog društva.

Za opći izgled i funkcionalnost portala te sigurnost podataka odgovara projektni tim HRČAK, a za sadržaj, ažurnost i točnost podataka unutar pojedinog naslova odgovara redakcija svakog časopisa.

Prepoznajući potrebu da se izdavači i šira istraživačka javnost aktivno uključe u odlučivanje o statusu i smjeru razvoja Hrčka, 3. srpnja 2014. imenovan je Savjet Hrčka.

Za tehnička pitanja u vezi portala Hrčak možete se obratiti dok za upite vezane uz pojedine časopise ili izdavače koristite kontakte objavljene na naslovnici svakog časopisa.